Category Archives: Novosti

TKO Izbor Plus i INTERA Tehnološki park

tko-horz

Od novembra 2013. godine, Trening i konsalting organizacija Izbor Plus i INTERA Tehnološki park iz Mostara usko surađuju na isporuci obuka za studente završnih godina.

Projekt „Socio-ekonomsko osnaživanje žrtava mina i njihovih porodica kroz poslovnu obuku i stvaranje mogućnosti za zapošljavanje“

Zajedno partneri

Trening i konsalting organizacija Izbor Plus je u proteklih 19 mjeseci održala obuku ˝Poslovno planiranje˝ u 22 općine Bosne i Hercegovine.

Obuka ˝Upravljanje projektnim ciklusom˝ za službenike Općine Stari Grad

opcina_stari_grad_sarajevo

U februaru 2014. godine završila je obuka za službenike Općine Stari Grad na temu ˝Upravljanje projektnim ciklusom˝.

Projekt „Socio-ekonomsko osnaživanje žrtava mina i njihovih porodica kroz poslovnu obuku i stvaranje mogućnosti za zapošljavanje“

Zajedno partneri

Trening i konstalting organizacija Izbor Plus u februaru 2013. godine započela je projekt „Socio-ekonomsko osnaživanje žrtava mina i njihovih porodica kroz poslovnu obuku i stvaranje mogućnosti za zapošljavanje“ čiji je glavni nositelj njemačka organizacija ASB – Arbeiter-Samariter-Bund.

Završen Trening za trenere (ToT)

MTS Trainigs (2)

Tokom aprila 2013. godine, treneri Trening i konsalting organizacije Izbor Plus održali  su dva modularna Treninga za trenere (ToT) u Zenici i Doboju.  Obuku je prošlo ukupno 24 učesnika iz poslovnog sektora i javne uprave BiH. Treninzi ToT  su realizirani u sklopu MTS II projekta koji implementira UNDP u Bosni i Hercegovini.

Trening za trenere

MTS Trainigs (2)

Trening i konsalting organizacija Izbor Plus u mjesecu aprilu 2013. godine će održati Trening za trenere (ToT) organiziranog od strane MTS II UNDP projektnog menadžmenta u Zenici i Doboju.

Radionica Upravljanje projektnim ciklusom za Ministarstvo odbrane BiH

IOM-horz

Od januara do marta 2013. godine, Trening i konsalting organizacija Izbor Plus održala je modularni trening iz oblasti Upraljanje projektnim ciklusom za predstavnike Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine. Uz modularni  šestodnevni trening učesnicima je bila na raspolaganju dvomjesečna tehnička asistencija  stručnjaka Izbora Plus pri izradi logičke matrice. Logička matrica je rađena  od stane Ministarstva odbrane za Program Perspektiva koji bi u budućnosti trebali oni sami implementirati. Aktivnosti su održane u sklopu izlazne strategije NATO Perspektiva Programa koji je implementirao IOM u Bosni i Hercegovini.

Projekt ˝Akademija jačanja civilnog društva˝ – MUP KS

KANTON_SARAJEVO

TKO Izbor plus je implementirala projekat „Akademija jačanja civilnog društva˝ koji je podržan finasijski od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. U okviru projekta predviđeno je institucionalno jačanje organizacija civilnog društva kroz sticanje vještina pisanja projekata koji mogu biti podržani od različitih donataora u regiji Zapadnog Balkana.

Projekt ˝Akademija jačanja civilnog društva˝ – Općina Ilidža

opcina_ilidza

U prostorijama Multimedijalnog centra na Ilidži održana je prva radionica u sklopu projekta ˝Akademija jačanja civilnog društva˝ na temu ˝Upravljanje projektnim ciklusom˝.

Obuka za državne službenike na temu ˝Upravljanje projektnim ciklusom˝ – Modul 3

logo_ba

22. i 23. decembra 2012. godine održan je posljednji, treći modul obuke na temu ˝Upravljanje projektnim ciklusom˝ za državne službenike u prostorijama Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine.