Trening za trenere

MTS Trainigs (2)

Trening i konsalting organizacija Izbor Plus u mjesecu aprilu 2013. godine će održati Trening za trenere (ToT) organiziranog od strane MTS II UNDP projektnog menadžmenta u Zenici i Doboju.

Cilj ovog treninga je da se doprinese povećanju broja trenera koji će biti u stanju da isporuče treninge za lokalnu samoupravu Bosne i Hercegovine prema najvećim standardima aktivne obuke, koristeći tehnike učenja odraslih.

Konsultanti naše organizacije održaće ukupno 8 dana treninga za više od 30 učesnika, koji će biti podijeljeni u dvije grupe, Zenica i Doboj. Svaka grupa će imati 4 dana intenzivne obuke. TKO Izbor Plus treneri treba da osiguraju priliku za učenje svim odabranim učesnicima da shvate i razumiju principe učenja odrasli, ulogu trenera u procesu učenja, ciklus učenja kao i stilove učenja odraslih, te ciklus pripreme, isporuke i ocjene treninga.

Trenerski ekspertski tim odabran za izvedbu ovog projekta su dugogodišnji treneri, koji su započeli karijeru trenera još prije deset godina. Odabrani tim trenera radi veoma dugo zajedno na raznim projektima i predstavljaju iskusan  trenerski tim koji primjenjuje istu trening metodologiju i trenerski pristup. Odabrani treneri imaju iskustvo u svim fazama ciklusa obuke, počev od utvrdjivanja potreba, preko planiranja obuke, izvođenja i evaluacije. Osmislili su i realizovali više različitih treninga za trenere, za predstavnike iz javnog i ne-profitnog sektora.