Projekt „Socio-ekonomsko osnaživanje žrtava mina i njihovih porodica kroz poslovnu obuku i stvaranje mogućnosti za zapošljavanje“

Zajedno partneri

Trening i konstalting organizacija Izbor Plus u februaru 2013. godine započela je projekt „Socio-ekonomsko osnaživanje žrtava mina i njihovih porodica kroz poslovnu obuku i stvaranje mogućnosti za zapošljavanje“ čiji je glavni nositelj njemačka organizacija ASB – Arbeiter-Samariter-Bund.

„Socio-ekonomsko osnaživanje žrtava mina i njihovih porodica kroz poslovnu obuku i stvaranje mogućnosti za zapošljavanje“ je projekt koji implementira njemačka organizacija ASB, sa partnerima ECO Sportskom Grupaom i Trening i konsalting organizacijom Izbor Plus. Projekt je podržan od strane Evropske Unije, a traje od februara 2013. do februara 2015. godine.

Cilj ovog projekta je da stvori mogućnosti za zapošljavanje za 240 ekonomski ugrožene žrtve mina ili članove njihovih porodica kroz pružanje poslovnih obuka i poslovnih grantova za stvaranje mogućnosti zaposlenja u regijama na koje se projekat odnosi. Regije na kojima će se ovaj projekt implementirati su: Trebinje, Banja Luka, Kotor Varoš, Doboj, Stolac, Cazin, Velika Kladuša, Bihać, Bosanska Krupa, Stari Grad, Center, Novi Grad, Ilidža, Hadžići, Goražde, Lukavac, Bugojno, Donji Vakuf, Gornji Vakuf-Uskoplje i Brčko Distrikt.

Trening i konsalting organizacija Izbor Plus kroz ovaj projekt će da pruži obuku ˝Poslovno planiranje˝ za sve učesnike iz svih općina sa područja Bosne i Hercegovine koje su uključene u ovaj projekt. Obuka traje ukupno 5 dana, a tokom obuke svim učesnicima će biti pružena pomoć pri izradi vlastitih biznis planova sa kojima žele da apliciraju za dodjeljivanje grant sredstava kroz ovaj projekt.