Projekt „Socio-ekonomsko osnaživanje žrtava mina i njihovih porodica kroz poslovnu obuku i stvaranje mogućnosti za zapošljavanje“

Zajedno partneri

Trening i konsalting organizacija Izbor Plus je u proteklih 19 mjeseci održala obuku ˝Poslovno planiranje˝ u 22 općine Bosne i Hercegovine.

Obuke su održane u sklopu projekta „Socio-ekonomsko osnaživanje žrtava mina i njihovih porodica kroz poslovnu obuku i stvaranje mogućnosti za zapošljavanje“ čiji je glavni nositelj njemačka organizacija ASB – Arbeiter-Samariter-Bund.

Održano je ukupno 39 obuka, a preko 400 žrtava mina i njihovih porodica je prošlo ovu obuku. Obuka je održana u sljedećim općinama: Goražde, Ilidža, Hadžići, Novi Grad Sarajevo, Novo Sarajevo, Centar Sarajevo, Kotor Varoš, Trebinje, Gornji Vakuf – Uskoplje, Donji Vakuf, Banja Luka, Stolac, Brčko, Cazin, Bugojno, Bihać, Bosanska Krupa, Velika Kladuša, Ljubinje, Sokolac, Gradiška, Jajce, Travnik i Dubica.

Što se tiče samog projekta „Socio-ekonomsko osnaživanje žrtava mina i njihovih porodica kroz poslovnu obuku i stvaranje mogućnosti za zapošljavanje“ trenutno je u procesu nabavka motokultivatora sa priključcima, plastenika, stoke. U skorije vrijeme učesnici kojima su biznis planovi ocijenjeni kao najbolji će da dobiju ono za što su aplicirali.

Projekt traje do februara 2015. godine.

U nastavku Vam donosimo galeriju slika sa nekoliko održanih obuka.