Obuka za državne službenike na temu ˝Upravljanje projektnim ciklusom˝ – Modul 2

logo_ba

Od 12. – 13. novembra u prostorijama Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine nastavljena je obuka za državne službenike na temu ˝Upravljanje projektnim ciklusom˝.

Državni službenici iz sedam općina Federacije Bosne i Hercegovine su u navedenom periodu završili drugi dio dvodnevne obuke za Upravljanje projektnim ciklusom. Modul 2 ove obuke imao je za cilj da učesnicima prezentira kompletnu aplikacionu formu koja se koristi pri apliciranju za EU fondove.

Prije predstavljanja aplikacione forme, učesnici su prezentirali svoje logičke matrice, koje su drugi učesnici ocijenili. Po završetku ocjenjivanja, treneri TKO Izbor Plus su predstavili kompletnu aplikacionu formu koja treba da bude zadovoljena pri pisanju projekata za EU, kao i budžet. Učesnici su zatim, po općinama pristupili popunjavanju budžetske forme, a zatim i aplikacione forme, prema njihovoj logičkoj matrici. Po završetku popunjavanja alikacione forme, treneri su dali povratnu informaciju o tome šta bi trebalo nadograditi da bi prijedlog projekta bio kompletniji i prihvatljiviji za EU.

Za kraj drugog dvodnevnog treninga treneri su dali zadatak učesnicima da kompletiraju svoje prijedloge projekata, o kojima će se razgovarati na završnom dijelu obuke PCM koji je zakazan za 22. i 23. novembar u prostorijama ADS FBiH.

U nastavku Vam donosimo galeriju slika sa posljednjeg treninga.