Radionica Upravljanje projektnim ciklusom za Ministarstvo odbrane BiH

IOM-horz

Od januara do marta 2013. godine, Trening i konsalting organizacija Izbor Plus održala je modularni trening iz oblasti Upraljanje projektnim ciklusom za predstavnike Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine. Uz modularni  šestodnevni trening učesnicima je bila na raspolaganju dvomjesečna tehnička asistencija  stručnjaka Izbora Plus pri izradi logičke matrice. Logička matrica je rađena  od stane Ministarstva odbrane za Program Perspektiva koji bi u budućnosti trebali oni sami implementirati. Aktivnosti su održane u sklopu izlazne strategije NATO Perspektiva Programa koji je implementirao IOM u Bosni i Hercegovini.

Cilj obuke bio je da se pripadnici Ministarstva odbrane upoznaju sa projektnim ciklusom općenito, ali i sa  tehnikama i alatima izrade logičke matrice koja služi kao polazni dokument  pri pisanju prijedloga projekata.

Prvi modul, Logički okvir I, održan je 30. i 31. januara, drugi modul, Logički okvir II, 4. i 5. marta, te posljednji, treći modul, Monitoring i evaluacija 26. i 27. marta 2013. godine u prostorijama Ministarsta odbrane Bosne i Hercegovine.